Biciklističke ture

Biciklističke ture idealne su za obiteljska druženja, ekipe prijatelja koji žele svoj godišnji odmor upotpuniti avanturizmom ili individualne ture u kojima u dogovoru sa Vama kreiramo bike turu po Vašim vlastitim željama. Naši gosti mogu birati između laganijih i zahtjevnijih dionica te uvijek volimo se prije toure dogovoriti sa našim „budućim avanturistima“ kakvu bi turu isprobali, što im najviše odgovora i da li imaju posebne želje.

Ako vam je adrenalin i brzina u krvi u ponudi imamo i enduro bike tours sa našim bike vodičima. Enduro bike tours organiziraju se po dogovoru a mi jedva čekamo da vas odvedemo na ludu i nezaboravnu vožnju po Istri!

Za sve veće ture od 10 gostiju potrebno je najaviti se zbog dogovora oko organizacije cijele ture.

Feštini bike tour

Detalji

DULJINA STAZE: 30 KM
TEŽINA STAZE: LAGANA
TRAJANJE OBILASKA: 3-4 h

Opis:

Staza se nalazi u središnjoj Istri u okolici Žminja. Tijekom vožnje vozimo se šumskim putevima i manjim dijelom makadamom. Obilazimo stara istarska sela te na putu prema špilji Feštinsko kraljevstvo susrećemo mnoštvo životinja koje su i u današnje vrijeme sastavni dio malih sela središnje Istre ( magarci, konji). Posjet špilji traje dvadesetak minuta.

Nakon obilaska staze i špilje moguće je otići na ručak/večeru u konobe, agroturizme koji nude tradicionalna jela ( tartufi, pljukanci, fuži, njoki,  istarska skuta).

Galerija:

Bike Tour Centralne Istre

Detalji

DULJINA STAZE: 40 KM
TEŽINA STAZE: SREDNJA
TRAJANJE OBILASKA: 4-5 h

Opis:

Staza većim dijelom prolazi kroz šumu te susrećemo i stari  izvor vode. Stajemo  u posjet srednjovjekovnog grada Dvigrada te slijedi obilazak grada.  Nakon Dvigrada slijedi Kanfanar  kroz kojega prolazimo jer idemo u Savičentu. Savičenta je naselje u središnjoj Istri koje krasi Kaštel  Grimani. Mala Općina sa mnoštvo sadržaja, tako je mi nazivamo.  U Savičenti je moguć obilazak Kaštela. Iz Savičente vraćamo se u Žminj.

Nakon biciklističke ture moguće je otići na ručak/večeru u konobe, agroturizme koji nude tradicionalna jela ( tartufi, pljukanci, fuži, njoki,  istarska skuta).

Galerija:

Lim bike tour Short

Detalji

DULJINA STAZE: 25 KM
TEŽINA STAZE: SREDNJA
TRAJANJE OBILASKA: 3 h

Opis:

Staza prolazi kroz najdužu dragu  u Hrvatskoj-Limsku dragu koja je pravi  netaknuti prikaz Istarske prirode. Staza se sastoji od jedne veće uzbrdice, te nakon toga slijedi obilazak istarskih sela, te u prolazu se susrećemo sa pašnjacima na kojima se nalaze domaće životinje. Putem nailazimo na vidikovce koji pružaju pogled na Limski zaljev i Dvigrad.  Dolazimo na Lim fjord, te tamo posjećujemo Romualdovu špilju.

Nakon biciklističke ture moguće je otići u restoran koji se nalazi na Limu, a pošto je Lim poznat kao  uzgajalište školjaka,  riblji menu sa svježom ribom je idelan završetak ture.

Galerija:

Bike tour zapadne obale Istre

Detalji

DULJINA STAZE: 20 KM
TEŽINA STAZE: LAGANA
TRAJANJE OBILASKA: 3-4 h

Opis:

Krećemo iz Rovinja, grada koji je poznat po svojoj bogatoj povijesti. Nakon Rovinja vozimo se šumskim putevima uz more do Ornitološkog rezervata, u kojem stajemo te razgledavamo prekrasan  močvarski krajolik.  Put nastavljamo prema Balama te tamo posjećujemo tvrđave iz doba Austro Ugarske. Nakon obilaska tvrđava vozimo se po  starom naselju  Barbarige te šumskim putem se vračamo u Bale.

Nakon biciklističke ture moguće je otići na ručak/večeru u obližnju konobu koja nudi istarska jela i pića od ribljih do mesnih menija.

Galerija: