O nama

Pedalistra je projekt iza kojeg stoje dvoje mladih ljudi koji su iz ljubavi prema prirodi i sportskim aktivnostima došli do ideje napraviti nešto originalno i drugačije. Iako je cijela ideja došla sasvim slučajno, zbog ljubavi prema biciklizmu i Istri, hobi i strast pretvorili smo u posao.

Biciklističke Ture

Biciklističke ture rade se isključivo s MTB biciklama obilazeći šumske puteljke, vinograde, potoke, slapove, zanimljive crkvice te mnoštvo drugih ljepota koje će te morati sami otkriti. Da bi ture bile savršene i doista dočarale čaroliju Istre u ture uvijek ukomponiramo degustacije sira, vina i maslinovog ulja ili večere sa tradiconalnom istarskom hranom i dobrim istarskim vinom.

Pješačke Ture

Pedalistra osim biciklističkih tura nudi i ture hodanja (walking) po Istri . Walking ture odvijaju se na Istarskoj planini Učka, području Buzeta, Labina, Žminja, Kanfanara i Rovinja. Da bi cijeli dojam walking ture bio potpun, na samom kraju gosti budu iznenađeni jednim finim piknikom na otvorenom.

Rent-a-Bike

Pedalistra u svojoj ponudi ima bike i walking ture po Istarskoj županji te imamo i rent a bike i bike delivery. Iz naše ponude možete izabrati Mountain bike (GIANT i CTM), City bike, Kids bike, dječje sjedalo na zahtjev i još puno toga…

Same ture su specifične po tome što naše goste vodimo na neistražena i netaknuta mjesta u Istri koja pomno biramo i istražimo prije same ponude gostima, pritom ne uništavajući ista. Volimo reći da smo drugačiji od ostalih, da smo Eco-friendly te da vodimo ture koje prikazuju Istru u svojem izvornom izdanju.

Naš tim

Ivana Popović: Priča o Pedalistri počela je 2016. godine tijekom zadnje godine studija Kulture i turizma gdje sam shvatila da svoju karijeru želim graditi radeći ono što doista volim. Ideja mi je prvenstveno bila da radim kao turistički vodič i otvorim svoju turističku agenciju, pritom imajući u vidu da moram imati kvalitetnu ponudu različitu od drugih. Pošto sam veliki zaljubljenik u biciklizam i svoje vrijeme od malena provodim u prirodi, odlučila sam se na prvi korak i pitala Sebastijana da li želi surađivati, na što je on pristao i zainteresirao se za moju ideju. Pedalistra je svoju prvu godinu poslovanja završila veoma uspješno. Zadovoljni smo no znamo da su pred nama novi izazovi i novi ciljevi.
Sebastijan Šajina: Posao vodiča započeo sam 2006. godine radeći kao biciklistički vodič u Labinu kod prijatelja, a ljubav prema biciklizmu započela je 2002. godine kada su dva kotača nadvladala nad ostalim sportovima. Samo 2 godine kasnije počinje moje aktivno bavljenje biciklizmom te sudjelovanje po raznim natjecanjima s Hrvatskom biciklističkom reprezentacijom. Nakon kraće pauze zbog ozljede, shvatio sam da ne želim stati na MTB-u te sam se krenuo baviti Downhill-om, organizacijom utrka i biciklijadama, što mi je puno pomoglo tijekom obavljanja trenutnog posla u Pedalistri i dogovaranju poslova. Pošto novih iskustava nikad nije dosta, sada vozim Enduro i spremam se za natjecanja koja će se odvijati sljedeće godine. Ivana i ja odličan smo tim, a najviše volimo zajedno kreirati ture koje će biti zabavne, avanturističke i kvalitetne.

Vrijeme je da istražite Istru sa Pedalistrom!